iWork programma’s van Apple

Apple biedt standaard een aantal programma’s die onmisbaar zijn bij iOS apparaten. Deze programma’s vallen onder iWork.

Tijdens de workshops zullen de deelnemers starten met de basis uitleg en naar gelang interesse en niveau kan er dieper worden ingegaan op de functies. Naast de software gaan we in op de toepasbaarheid in de klas met een aantal praktijkvoorbeelden.

Pages

Deel 1

Pages is het tekstverwerking programma van Apple.  Hierin kunnen brieven, rapporten, notulen en verslagen gemaakt worden ondersteunt met een breed scala van opmaakfuncties. In de workshop leer je de basisfuncties zoals teksten verwerken, documenten opmaken en werken met objecten zoals afbeeldingen, vormen en media.

Niveau: beginner

Deel 2

Leer hoe je met de iPad digitale multitouch boeken kan maken. Naast het plaatsen van tekst en afbeeldingen gaan we aan de slag met andere interactieve media die jouw boek een professionele look geven. Super geschikt voor in het onderwijs.

Niveau: gevorderd

Numbers

Numbers is het spreadsheet / rekenprogramma van iWork waarin berekeningen gemaakt worden op werkbladen. Gegevens kunnen gemakkelijk verwerkt worden in grafieken. In de cursus leer je omgaan met cellen, tabellen, grafieken en formules.

Niveau: beginner

Keynote

Keynote is het presentatieprogramma van iWork.  Men kan aan de slag met verschillende thema’s van Keynote. In de presentatie zijn er mogelijkheden om te werken met teksteffecten, overgangen en animaties. Tijdens de cursus leer je om een stijlvolle presentatie te maken met de hierboven aangegeven functies.

Niveau: beginner